Екип на bTV влезе в приказния свят на световноизвестния диригент Андре

...
Екип на bTV влезе в приказния свят на световноизвестния диригент Андре
Коментари Харесай

bTV Репортерите: В приказния свят на Андре Рийо

Екип на bTV влезе в приказния свят на световноизвестния диригент Андре Рийо в Маастрихт. За света на класическата музика, валса и българската диря в най-големия частен орксестър в света „ Йохан Щраус “ - вижте историята на Негово класическо величество маестро Андре Рийо. 

Той има повече от 40 милиона продадени албума в целия свят и над 500 платинени и 270 златни оценки

Той е измежду най-големите сензации на музикалния свят. Наричат го „ Краля на валса “ - диригентът, който кара целия свят да танцува. 

Снимка: bTV

„ Имам единствено една фантазия - да съм здрав и да продължа до момента в който стана на 140 години. Сега съм на 74 години, тъй че съм на половината път “, споделя той пред екипа ни.

Снимка: bTV


Цялото му име е André Léon Marie Nicolas Rieu. Освен родния си език, той приказва още британски, немски, френски, италиански и испански. Като дете Рийо върви в палат на уроци по пиано. Мечтае някой ден да го има и да го изпълни с красиви полилеи, а през днешния ден реализира това.

Снимка: bTV

Догодина на 15 март Кралят на валса и неговият оркестър ще имат два огромни концерта в София

Андре прекарва половината си живот като цигулар и диригент в типичен симфоничен оркестър. През паметната 1987 година той основава оркестъра „ Йохан Щраус “.

Синът на маестро Рийо е Пиер. На въпроса дали концертите им са „ фабрика за занимания “, той дава отговор по този начин:

Снимка: bTV

„ За първи път го слушам дефинирано по този начин, само че да - мога да се съглася, тъй като това, което виждате на сцената е това, което получавате. Виждате по какъв начин музикантите се веселят. Това е истина, татко ми се забавлява, аудитория също - това се вижда и се усеща. Познавате и колектива в бекстейджа. Това не се изиграва “, споделя Пиер Рийо.

Андре Рийо може да е „ Краля на валса “, само че кралицата е сияйната Кремена Милева, която от близо 30 години е концерт-майстор в оркестъра.

„ Всяка вечер благодаря. Благодаря, че може да съм част от всичко това. И си споделям - още една вечер, три часа да успеем да зарадваме хората и да им подарим малко музика, позитивизъм и хубост, да избягаме от действителността за малко “, споделя тя. 

Според Рийо и сътрудниците му музиката може да лекува. На концертите на Андре Рийо особено място е непокътнато за трудноподвижни или възрастни фенове и тежко заболели, които извършват последното си предпочитание. 

И през днешния ден Андре Рийо не стопира да написа история. Той има над 1 милиард гледания в Youtube и 40 милиона продадени албума в целия свят и над 500 платинени и 270 златни оценки за феноменалния оркестър. Всяка година превъзходните концерти на Андре Рийо и неговия оркестър притеглят повече от 600 000 почитатели, а по брой продажби надминават тези на Beyonce. 

След три извънредно сполучливи гастрола и пет концерта в България, Андре Рийо и оркестърът „ Йохан Щраус “ се завръщат в България през март идната година. Билетите към този момент са разпродадени.

Целият филм „ В приказния свят на Андре Рийо “ гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР